Качамак със сирене и масло на фурна

25/11/2018
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо35 мин.
  • Порции1
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 307
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 200 г /качамак/
  • вода - 500 мл
  • сол - 1 щипка
  • сирене - 100 г
  • масло - 100 г
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте водата в дълбок съд и я сложете да заври. Добавете солта.

Сложете качамака в купа и го покрийте с вода и след като набъбне, на тънка струйка и при непрекъснато бъркане с дървена лъжица го добавете към врящата вода.

Намалете огъня и продължете с бъркането, гответе 2-3 минути до сгъстяването на качамака.

Отстранете съда от котлона. Добавете натрошеното сирене и маслото. Разбъркайте до хомогенност.

Изсипете сместа в тава за печене.

Запечете във фурна до 200 градуса до кафеникав загар.

Готовият качамак поръсете с червен пипер[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар