Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Качамак на фурна по белослатински

Качамак на фурна по белослатински

Качамак на фурна по белослатински1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Думи нямаме да опишем какъв аромат се носи от фурната, докато запичаме този невероятен качамак по Белослатински, опитайте, ако не вярвате"

Необходими продукти

  • брашно - 1 кофичка от кисело мляко, царевично
  • сирене - 150 г
  • яйца - 5 бр.
  • мас - 125 г или масло
  • червен пипер - на вкус
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в тенджера студената вода, брашното и солта и загрейте сместа на котлона.

Когато заври, бъркайте, докато сместа се отдели от стените и хубаво се свари.

На дъното на тава сложете 1/3 от разтопената мас и изсипете половината качамак.

Върху него нанесете смес от разбитите яйца, натрошеното сирене и 1/3 от маста.

Разстелете отгоре втората половина от качамака, залейте с последната 1/3 от маста и поръсете с червения пипер.

Запечете качамака в предварително загрята фурна, докато се получи хрупкава коричка. След това нарежете на квадрати и поднесете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: