Начин на приготвяне
В тенджерка с ненадраскващо покритие се сипват 800 милилитра вода. Подсолява се и се оставя да се стопли, малко преди завиране.
Започва постепенно да се добавя царевичното брашно, като непрекъснато се разбърква с телена бъркалка.
Продължава непрекъснато да се разбърква до сгъстяване на по-слаб котлон. Отстранява се от котлона. Добавя се черен пипер и маслото. Разбърква се добре.
Лукът се почиства и нарязва на стино. Чесънът се обелва и нарязва на филийки. В тиган се слага олио да загрее. Добавят се лукът и чесънът, за да се запържат. Добавя се и червеният пипер да се запържи леко.
В купа се чукват яйцата. Разбиват се. Натрошава се сиренето.
Посолява се малко и отново се разбърква. Подготвя се добре намазнена тавичка. На дъното се разпределя половината от качамака, като се прави леко бордче отстрани. Разпределя се сместа с лук и червен пипер.
Разпределят се яйцата със сирене. Отгоре се разстила останалия качамак.
Качамакът на фурна с яйца и сирене се пече до готовност на яйцата.