Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Качамак на фурна с яйца и сирене

Качамак на фурна с яйца и сирене

Качамак на фурна с яйца и сирене
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Нов прочит на любимия качамак, опитайте го"

Необходими продукти

  • царевично брашно - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 50 г
  • олио
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка с ненадраскващо покритие се сипват 800 милилитра вода. Подсолява се и се оставя да се стопли, малко преди завиране.

Започва постепенно да се добавя царевичното брашно, като непрекъснато се разбърква с телена бъркалка.

Продължава непрекъснато да се разбърква до сгъстяване на по-слаб котлон. Отстранява се от котлона. Добавя се черен пипер и маслото. Разбърква се добре.

Лукът се почиства и нарязва на стино. Чесънът се обелва и нарязва на филийки. В тиган се слага олио да загрее. Добавят се лукът и чесънът, за да се запържат. Добавя се и червеният пипер да се запържи леко.

В купа се чукват яйцата. Разбиват се. Натрошава се сиренето.

Посолява се малко и отново се разбърква. Подготвя се добре намазнена тавичка. На дъното се разпределя половината от качамака, като се прави леко бордче отстрани. Разпределя се сместа с лук и червен пипер.

Разпределят се яйцата със сирене. Отгоре се разстила останалия качамак.

Качамакът на фурна с яйца и сирене се пече до готовност на яйцата.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: