Шакшука с наденица

Шакшука с наденица
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Шакшука с наденица - а какво е шакшука ще попитате, спокойно, не е нещо, което не обичате, дори напротив"

Необходими продукти

  • наденица - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 3 бр.
  • домати - 300 г от консерва
  • захар - 1 щипка
  • сол
  • зеленчукова подправка
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • магданоз - свеж
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете наденичките предварително на тиган. Прехвърлете ги в отделна чиния.

Почистете зеленчуците и ги нарежете на ситно.

Задушете лука и чушките до омекване. Добавете доматите и захарта. Разбъркайте.

Върнете наденичките обратно в тигана. Овкусете със сол и зеленчукова подправка.

Чукнете яйцата. Намалете огъня и похлупете тигана с капак. Гответе на бавен огън до желаната готовност на яйцата.

Преди готовност поръсете Шакшука с настърган кашкавал и пресен магданоз.

Удивителна вкусотия е тази Шакшука с наденица!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: