Начин на приготвяне
В купа сипваме кисело мляко (1 ч.ч.) и към него прибавяме бакпулвер (1 ч.л.) и сода за хляб (1 ч.л.). Разбъркваме да шупне киселото мляко. Наливаме и олио (1 к.ч.) и ръсваме щипка сол. Прибавяме яйцата (3 бр.) и натрошено сирене (200 г).
Слагаме и накъсан на хапки сух хляб (200 г слагам и корите). Разбъркваме хубаво с лъжица, за да може хапките хляб да поемат хубаво течната смес. Подходяща за печене тавичка, намазваме хубаво с краве масло. Изсипваме в нея напоените хапки хляб.
В купата в която приготвяме сместа, наливаме вода (1 к.ч.), разбъркваме и поливаме сместа за печене в тавичката. Слагаме отгоре парченца краве масло и поръсваме със сусам.
Поставяме тавичката във фурната и включваме на 180 градуса. Печем 20 минути и увеличаваме на 200 градуса.
Изпичаме закуската до готовност, да стане апетитно златиста, за още няколко минути, колкото е необходимо. Готовата мързелива баница, изчакваме да се охлади и тогава нарязваме на порционни парченца.
Коментари