ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Милинки»Милинки по сливенски

Милинки по сливенски

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Милинки по сливенски
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
29/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • мая - 11 г прясна
  • вода - 200 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 350 г
  • сол
  • краве масло - 60 г
  • брашно - 3 с.л.
  • вода - 3 с.л.
  • сол
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се слага заедно със захарта в купичка с топла вода и се оставя да шупне.

Брашното се пресява, прибавя се сол и шупналата мая. Замесва се меко и еластично тесто, покрива се с памучна кърпа и се оставя да втаса.

Омекналото масло се смесва с брашното и водата. Прибавя се малко сол на вкус.

От втасалото тесто се оформят малки топчета, които се потапят в масления крем. Топчетата се подреждат в тава едно до друго.

Отгоре се намазват с останалата маслена смес и милинките се оставят да втасат отново.

Преди да се сложат във фурната, се намазват с разбито яйце.

Сливенските милинки се пекат се в предварително загрята на 190 градуса фурна.

Готовите Сливенски милинки се поръсват с пудра захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: