Патладжан на фурна с моцарела

АнабелАнабел
Ветеран
528
2k
1k
212
30/11/2018
"Само ще стоите и ще се облизвате или ще дойдете да опитаме този уникално вкусен патладжан "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 334
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват шайби и се слагат в подсолена вода, отцеждат се, подсушават се, нареждат в намазнена тавичка и се поръсват със сол.

Пекат се във фурната на 190 градуса, докато леко омекнат.

Лукът и чесънът се почистват и нарязват на ситно. Слагат се в тиган със загрято олио и се запържват.

Към тях се прибавят доматите, нарязани на дребно или пасирани.

На соса се прибавя сол на вкус и нарязан на дребно босилек. Щом се сгъсти, се излива върху запечените патладжани, а отгоре се поръсват с настъргана моцарела.

Печените патладжани се връщат във фурната и се допичат, докато се разтопи моцарелата.

Релефна кръгла тава  28х8 см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Релефна кръгла тава 28х8 см.
12.79 лв.
Виж ››

Кръгла релефна тава, заради която ще ви се прииска да се потопите в света на сладкарството - и като дегустатор, и като майстор сладкар. Изработена от неръждаема стомана, кръглата тава е достатъчно голяма, за да побере продукти за сладкиш, с който да почерпите и съседите.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар