Пилешки бутчета със сусам

МаряниМаряниНовак
23/06/2009
"Хрупкави бутчета със сусам, за които трябва да приготвите допълнително бира"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 772
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - бутчета долни 7 - 8 бр.
  • кашкавал - 8 с. л. настърган
  • сусам - 3 с. л.
  • червен пипер - 1 ч. л.
  • галета - 4 с. л.
  • риган - 1 с. л. стрит
  • мащерка - 1 с. л. стрита
  • лимонова кора - настъргана
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос
  • гъби - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрейте фурната на 180 градуса. Поръсете от всички страни бутчетата със сол и чер пипер.

Разбийте добре яйцата. В отделна купа смесете всички останали продукти/съставки/.

Всяко бутче се потапя първо в разбитото яйце и след това хубаво се овалва в сместа. Нареждат се в тава, намазана с олио и се заливат със сока от лимона.

По желание могат да се добавят при печенето гъби и соев сос. В началото бутчетата се пекат покрити с фолио и накрая се откриват да се зачервят.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар