Начин на приготвяне
Чорбаджийските чушки, чушките и бамята се измиват и нарязват на средно големи парчета. Патладжанът се нарязва на кубчета и се слага в купа с подсолена вода, за да му се отстрани горчивият вкус и чернилката.
В тенджера се загрява олио и зеленчуците се изпържват по отделно в мазнината.
Първо се пържат чорбаджийските чушки, изваждат се и на тяхно място се слагат чушките, след тях бамята и накрая - отцеденият патладжан.
Когато всички зеленчуци са изпържени в тенджерата, се слагат предварително пасираните домати.
След като им се поизпари водата, се прибавя супена лъжица червен пипер. Сосът се разбърква и разрежда с вода. Прибавя се сол на вкус, а след това и пържените зеленчуци.
Ястието се оставя да поври така за около 20 минути. Малко преди готовност манджата се сгъстява с разредено в малко вода царевично брашно и се оставя да се готви още малко време.
Накрая готовата манджа се поръсва с нарязан на дребно пресен магданоз.