Селска зеленчукова манджа

АнабелАнабелНовак33
28/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо586
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • чушки - 14 - 15 бр. чорбаджийски
  • чушки - 6 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • бамя - 1 шепа
  • домати - 4 - 5 бр.
  • олио
  • сол
  • захар - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чорбаджийските чушки, чушките и бамята се измиват и нарязват на средно големи парчета. Патладжанът се нарязва на кубчета и се слага в купа с подсолена вода, за да му се отстрани горчивият вкус и чернилката.

В тенджера се загрява олио и зеленчуците се изпържват по отделно в мазнината.

Първо се пържат чорбаджийските чушки, изваждат се и на тяхно място се слагат чушките, след тях бамята и накрая - отцеденият патладжан.

Когато всички зеленчуци са изпържени в тенджерата, се слагат предварително пасираните домати.

След като им се поизпари водата, се прибавя супена лъжица червен пипер. Сосът се разбърква и разрежда с вода. Прибавя се сол на вкус, а след това и пържените зеленчуци.

Ястието се оставя да поври така за около 20 минути. Малко преди готовност манджата се сгъстява с разредено в малко вода царевично брашно и се оставя да се готви още малко време.

Накрая готовата манджа се поръсва с нарязан на дребно пресен магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар