Начин на приготвяне
Запържва се лукът в маслото. Добавя се оризът и се пържи докато започне да става прозрачен. Добавят се стафидите, маслините, ядките и подправките без соевият сос. Ако загаря може и малко 1 кафена чашка вода или бульон. Сваля се около 5 мин. след прибавянето на подправките.
Пилето се измива и се намазва обилно със соевият сос (може и малко сол).
Напълва се с приготвената смес и се зашива. Ако остане от плънката оставете я и я сложете около пилето в тавата. Изберете по - голяма и дълбока тава.
Намазва се с масло. В средата се слага напълненото пиле, а наоколо останалата плънка и обелени сурови картофи нарязани на около 1/2 см. широки филийки и посипани със сол. Заливате с вода почти догоре и слагате във фурната на около 200 С. Печете, докато пилето се препече, а картофите омекнат.
Ако водата не е извряла и е още много, може да се разтворите 1 - 2 с. л. брашно в малко вода и се полеят картофите, като леко ги разбъркате, за да се получи гъст сос.
Коментари