Рибена пача

10/12/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо302
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 500 г глави и гръбнаци от есетрова или бяла риба (или 500 г дребна риба)
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 бр.
  • желатин - 1 с.л.
  • хрян - 100 г сос
  • магданоз - на вкус
  • копър - на вкус
  • дафинов лист - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • вода - ½ л
  • квас
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете във водата главите и гръбнаците или рибките, заедно с лука, дафиновия лист, черния пипер и солта.

Прецедете получения бульон и го върнете на огъня да кипне още веднъж.

Оставете бульона да се охлади и ако е достатъчно концентриран ще се желира.

Ако бульонът не се стегне, добавете желатина, който сте накиснали във вода, докато набъбне и го сложете пак да кипне.

В стъклени чинии, чаши или купички сложете месото от главите риба или парчета от дребните риби.

Украсете с фигурки, изрязани от моркова, листенца от магданоза и копъра и залейте с бульона.

Оставете на студено място, докато пачата се стегне.

Сервирайте рибената пача със соса от хрян и квас.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар