Яхния от шкембе на фурна

30/11/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо149
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно една от главите лук и задушете в половината олио, докато омекне и се зачерви.

Прибавете доматеното пюре, брашното, червения пипер, водата и разбъркайте.

След като сосът заври, добавете нарязаното на ленти шкембе, останалите глави лук, които са нарязани, и задушени във втората половина от мазнината, виното, оцета, черния пипер, дафиновия лист и солта.

След 5 мин сложете нарязаните домати и част от магданоза.

След като разбъркате яхнията с шкембе, я прехвърлете в тава и запечете в предварително загрята фурна около 10 мин.

Поръсете с останалия магданоз при сервирането на ястието.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар