Начин на приготвяне
Телешката кайма се овкусява с подправки на вкус, разбърква се и се оформят топчета, след това ги овалваме в брашно и ги оставяме в хладилник. Нарязваме лукът и чесъна на ситно, моркова настъргваме, домата обелваме и нарязваме на малки кубчета.
Всички зеленчуци слагаме в тенджерата и добавяме вода. След като водата заври, добавяме и телешките топчета. Топчетата са готови, когато се покажат на повърхността, след това добавете гнездото фиде.
През това време подгответе застройката. В съд разбийте киселото мляко и жълтъците добавете част от течността и бъркайте, постепенно добавяйте и в тенджерата, като непрестанно бъркате.
Овкусете приготвената Супа топчета с подправките и веднага след като изключите супата от котлона, добавете нарязания на ситно магданоз.