Говеждо месо с пюре от бял боб

22/11/2018
Приготвяне80 мин.
Готвене180 мин.
Общо260 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо90
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • говеждо месо - 1 кг гърди, плешка
  • оцет - 200 г
  • черен пипер - на вкус, зърна
  • карамфил - на вкус
  • дафинов лист - на вкус
  • кашкавал - 100 г настърган
  • сол - на вкус
  • За пюрето
  • боб - 250 г зрял
  • брашно - 2 с.л.
  • бульон - 100 г
  • масло - 120 г краве
  • черен пипер - на вкус, млян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете марината от оцета, черен пипер на зърна, пъпките карамфил, начупения дафинов лист.

Сложете в подходящ съд говеждото месо, което сте натрили със сол, залейте с оцета с подправките и оставете за 2 часа.

След това в кипяща вода сипете месото и маринатата и варете, до омекване.

Бобът, който ще използвате за пюрето, накиснете за 24 часа.

В кипящия бульон от месото сипете накиснатия боб и варете, докато омекне.

Пасирайте отцедения боб, добавете запърженото в масло брашно, сол и млян черен пипер и разредете с бульона до необходимата гъстота.

Върнете на огъня и като кипне варете 3-4 мин., като бъркате непрекъснато.

В тава подредете резени от свареното месо, залейте с бобено пюре и посипете с настъргания кашкавал и запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато се зачерви.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар