Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Печено телешко»Говеждо месо с пюре от бял боб

Говеждо месо с пюре от бял боб

Говеждо месо с пюре от бял боб1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
260 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • говеждо месо - 1 кг гърди, плешка
  • оцет - 200 г
  • черен пипер - на вкус, зърна
  • карамфил - на вкус
  • дафинов лист - на вкус
  • кашкавал - 100 г настърган
  • сол - на вкус
  • За пюрето
  • боб - 250 г зрял
  • брашно - 2 с.л.
  • бульон - 100 г
  • масло - 120 г краве
  • черен пипер - на вкус, млян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете марината от оцета, черен пипер на зърна, пъпките карамфил, начупения дафинов лист.

Сложете в подходящ съд говеждото месо, което сте натрили със сол, залейте с оцета с подправките и оставете за 2 часа.

След това в кипяща вода сипете месото и маринатата и варете, до омекване.

Бобът, който ще използвате за пюрето, накиснете за 24 часа.

В кипящия бульон от месото сипете накиснатия боб и варете, докато омекне.

Пасирайте отцедения боб, добавете запърженото в масло брашно, сол и млян черен пипер и разредете с бульона до необходимата гъстота.

Върнете на огъня и като кипне варете 3-4 мин., като бъркате непрекъснато.

В тава подредете резени от свареното месо, залейте с бобено пюре и посипете с настъргания кашкавал и запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато се зачерви.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: