Начин на приготвяне
Направете марината от оцета, черен пипер на зърна, пъпките карамфил, начупения дафинов лист.
Сложете в подходящ съд говеждото месо, което сте натрили със сол, залейте с оцета с подправките и оставете за 2 часа.
След това в кипяща вода сипете месото и маринатата и варете, до омекване.
Бобът, който ще използвате за пюрето, накиснете за 24 часа.
В кипящия бульон от месото сипете накиснатия боб и варете, докато омекне.
Пасирайте отцедения боб, добавете запърженото в масло брашно, сол и млян черен пипер и разредете с бульона до необходимата гъстота.
Върнете на огъня и като кипне варете 3-4 мин., като бъркате непрекъснато.
В тава подредете резени от свареното месо, залейте с бобено пюре и посипете с настъргания кашкавал и запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато се зачерви.