Начин на приготвяне
За блатовете белтъците се разбиват с щипка сол и малко по малко се прибавя захарта.
Разбива се, докато захарта се разтопи. Орехите и брашното се смесват, прибавят се към белтъците.
Разбърква се внимателно, после се изсипва в тавата от фурната на хартия за печене.
Внимателно се разстила и се пече до готовност в загрята фурна на 220 градуса. След като се охлади, се маха хартията.
Откъм късата страна се разрязва на три ленти, всяка лента се разрязва на две, получават се шест квадратни платки.
За крема се разбъркват сметаната и какаовия крем.
Сглобяването е платка, крем, платка и т.н., завършва се навсякъде с крема.
Украсява се с кръгчета банан и се поръсва с лененото семе.
Шоколадовата торта се прибира в хладилник за 1 нощ.