Лесна домашна шоко торта

Лесна домашна шоко торта
Снимка: Яница Николова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • Платки
  • захар - 5 с.л.
  • белтъци - 4 бр.
  • брашно - 2 1/2 с.л.
  • орехи - 2/3 ч.ч. счукани
  • Крем
  • какаов крем - 200 г с лешници /течен шоколад/
  • заквасена сметана - 400 г
  • Още
  • банани - за украса
  • ленено семе - за поръсване, натрошено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блатовете белтъците се разбиват с щипка сол и малко по малко се прибавя захарта.

Разбива се, докато захарта се разтопи. Орехите и брашното се смесват, прибавят се към белтъците.

Разбърква се внимателно, после се изсипва в тавата от фурната на хартия за печене.

Внимателно се разстила и се пече до готовност в загрята фурна на 220 градуса. След като се охлади, се маха хартията.

Откъм късата страна се разрязва на три ленти, всяка лента се разрязва на две, получават се шест квадратни платки.

За крема се разбъркват сметаната и какаовия крем.

Сглобяването е платка, крем, платка и т.н., завършва се навсякъде с крема.

Украсява се с кръгчета банан и се поръсва с лененото семе.

Шоколадовата торта се прибира в хладилник за 1 нощ.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: