Шоко торта с вафлени кори

Шоко торта с вафлени кори
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Не можем да устоим на шоколадова торта и никога не бихме отказали парченце"

Необходими продукти

  • вафлени кори - 10 броя
  • кондензирано мляко - 400 г /1 кутия/
  • течна сметана - 300 г
  • лешников тахан - 300 г
  • кленов сироп - 70 г
  • натурално какао - 7 с.л.
  • орехови ядки - 100 г за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват лешниковия тахан и кленовият сироп. Към тях се прибавят натуралното какао, кондензираното мляко и течната сладкарска сметана.

Всичко се разбива с миксер до хомогенна смес. От получения крем и вафлените кори се сглобява шоколадовата торта.

В подходяща тортена чиния се поставя първата вафлена кора, върху нея се поставя от крема и така се редуват вафлена кора и крем, като се завършва с крема.

С крема се измазват и стените на тортата.

Част от 12 броя цели орехчета се оставят за украса, а останалите се натрошават.

Тортата се поставя в хладилник за минимум 4 часа.

Шоко тортата с вафлени кори е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: