Пиле с ориз на фурна без запръжка

21/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо500
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ориза измиваме в няколко води. Слагаме в купа и заливаме с вода. Оставяме така, докато приготвим пилето, което измиваме, нарязваме на порции и слагаме в тенджерка.

Наливаме вода и като кипне я отливаме, измиваме отново и слагаме в тавичка. Поръсваме със сол и черен пипер на вкус.

Наливаме малко вода, слагаме масло и олио. Поставяме тавата с пилешкото във фурната и печем няколко минути.

Когато започне да се запича леко, изваждаме тавата, обръщаме парчетата пилешко и сипваме при пилето отцеден от водата ориз, смесен с настърган лук.

Посоляваме и наливаме вода ( 3-4 ч.ч. топла). Печем пилето с ориз във фурната до готовност.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йозлям Кадирова
Уникална рецепта - бърза, вкусна и лесна.

Аз добавям и морков, минат през ренде и лъжички вълшебен вкус за цвят.

Благодаря за споделената рецепта.
0
0