Кюфтета от зрял фасул

21/11/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене160 мин.
Общо220 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо212
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът, накиснат от вечерта в студена вода, се вари на слеващия ден на тих огън до пълно омекване.

Отцежда се и се претрива през сито. Смесва се с претритите или смачкани с вилица сварени картофи, ситно нарязаните лук и магданоз, брашното, черния пипер и яйцето.

Сместа се омесва добре и от нея се оформят кюфтета, които се овалват в галета и се пържат в силно сгорещено растително масло до златисто оцветяване.

Готовите зеленчукови кюфтета се поднасят със салата или туршия.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар