Кюфтета от зрял фасул

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
790
94
21/11/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене160 мин.
Общо220 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо243
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът, накиснат от вечерта в студена вода, се вари на слеващия ден на тих огън до пълно омекване.

Отцежда се и се претрива през сито. Смесва се с претритите или смачкани с вилица сварени картофи, ситно нарязаните лук и магданоз, брашното, черния пипер и яйцето.

Сместа се омесва добре и от нея се оформят кюфтета, които се овалват в галета и се пържат в силно сгорещено растително масло до златисто оцветяване.

Готовите зеленчукови кюфтета се поднасят със салата или туршия.

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар