ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Зрял фасул варен

Зрял фасул варен

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447815234
Зрял фасул варен
01/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • фасул - 1 ч.ч.
  • лук - 1 - 2 глави
  • растително масло - 4 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - или магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се накисва от вечерта в 4 чаени чаши студена вода.

Вари се на следния ден с добавка на още две чаени чаши вода, като се кипва бавно и се прибавят растителното масло, червеният пипер и лукът, нарязан на ситно.

След пълното омекване на фасула ястието се посолява, наръсва се със стрит джоджен (или ситно нарязан магданоз) и се вари още 5 мин.

Поднася се със салата или туршия.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: