Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Руладини»Руладини от смляно месо

Руладини от смляно месо

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Руладини от смляно месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Гостите ви дълго ще говорят за тези руладини от смляно месо"

Необходими продукти

  • кайма - 700 г смес
  • лук - 1/2 глава
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 суха филийка (без кората)
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
  • За плънката
  • яйца - 3 бр. сурови
  • шунка - 100 г
  • гъби - 150 г (мариновани или задушени)
  • кисели краставички - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата с накиснатия и отцеден хляб, лука, яйцето, сол, черен пипер и кимион. Оставете да престои така 1 час.

Оформете продълговати питки, в които сложете по малко от плънката, която сте приготвили предварително.

Плънката се приготвя от задушените гъби, леко запържените яйца и нарязаната на ситно шунка. Оформете напълнените питки на руладини.

Наредете ги в намазнена тава и печете в силно загрята фурна, като отстрани им долеете по 2-3 с.л. гореща вода.

След като руладините се изпекат могат да се залеят със по избор, към който се добавя и сосът от печенето.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: