Патица с вино

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753324
06/03/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 240
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената патица посослете отвътре и вън и поръсете с черен пипер. Ситно нарязания лук задушете в малко олио, добавете ситно нарязаната сланина, а след малко и нарязаната на парчета патица.

Когато месото се зачерви, добавете нарязаните гъби. Долейте виното и след като заври, добавете размитото в малко топла вода доматено пюре, дафиновия лист и мащерката.

Захлупете и оставете на слаб огън 45 минути. Ако сосът е рядък, може да се добави малко краве масло и брашно.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар