Пълнена гъска с кестени и дроб

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
417
301
17/09/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене160 мин.
Общо200 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо193
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете двете хлебчета в прясното мляко, след което ги отцедете и ги смелете заедно с гъшия дроб.

Добавете към сместа ситно нарязаните кестени. Запържете в 1 с.л. нагорещена мас.

Махнете от огъня и прибавете разбитите яйца, овкусете с черен пипер и сол. Напълнете с плънката гъската и зашийте отвора.

Посолете и я сложете в дълбок съд, подходящ за печене. Намажете в с малко мас. Налейте около 1 пръст топла вода, прибавете 1 с.л. мас и сложете капак.

Печете около половин час в умерено загрята фурна, след това махнете капака и печете още около 2 часа, като температурата на фурната е 230 градуса. От време на време поливайте гъската със соса.

Кръгла емайлирана тава с декор 36 см-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла емайлирана тава с декор 36 см
24.99 лв.
22.99 лв.
Виж ››

Практична кръгла емайлирана тава, която намира широко приложение във всяка кухня, защото в нея се приготвят вкусни ястия.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар