Пълнена гъска с кестени и дроб

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
14906
17/09/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене160 мин.
Общо200 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо175
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете двете хлебчета в прясното мляко, след което ги отцедете и ги смелете заедно с гъшия дроб.

Добавете към сместа ситно нарязаните кестени. Запържете в 1 с.л. нагорещена мас.

Махнете от огъня и прибавете разбитите яйца, овкусете с черен пипер и сол. Напълнете с плънката гъската и зашийте отвора.

Посолете и я сложете в дълбок съд, подходящ за печене. Намажете в с малко мас. Налейте около 1 пръст топла вода, прибавете 1 с.л. мас и сложете капак.

Печете около половин час в умерено загрята фурна, след това махнете капака и печете още около 2 часа, като температурата на фурната е 230 градуса. От време на време поливайте гъската със соса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар