Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Гъше месо»Печена гъска»Пълнена гъска с кестени и дроб

Пълнена гъска с кестени и дроб

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Пълнена гъска с кестени и дроб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
200 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • гъска - 1 бр. (около 3 кг)
  • гъши дроб - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • кестени - 400 г
  • хлебчета - 2 бр. кръгли
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • мас - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете двете хлебчета в прясното мляко, след което ги отцедете и ги смелете заедно с гъшия дроб.

Добавете към сместа ситно нарязаните кестени. Запържете в 1 с.л. нагорещена мас.

Махнете от огъня и прибавете разбитите яйца, овкусете с черен пипер и сол. Напълнете с плънката гъската и зашийте отвора.

Посолете и я сложете в дълбок съд, подходящ за печене. Намажете в с малко мас. Налейте около 1 пръст топла вода, прибавете 1 с.л. мас и сложете капак.

Печете около половин час в умерено загрята фурна, след това махнете капака и печете още около 2 часа, като температурата на фурната е 230 градуса. От време на време поливайте гъската със соса.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: