ezine.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Френска Баклава

Френска Баклава

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k11k
Френска Баклава
02/10/2007
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12-15 парчета
"Не може да отречете, че французите разбират от любов и от готвене, а тази френска баклава съчетава най-доброто от двете!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото, маргаринът и брашното се смесват и се приготвя меко тесто, което оставяме за 20-30 мин. в хладилника.

За плънката се смесват белтъците и 6 супени лъжици захар. Прибавят се орехите и останалата захар. После се добавят ванилията и есенцията и плънката се разделя на 12 равни части.

Тестото се вади от хладилника и се разделя на 4 равни части. Всяка част се разточва с размери 20 на 30 см, а той се разделя на 3 равни части. Слага се от плънката на всяко парче, навива се на руло, притиска се, за да се уплатни плънката и тестото и се реже под различна форма. Всичките баклавички се слагат в тавичка и се пекат във фурната при температура 200 - 250 градуса.

Рейтинг

3.9
53
42
31
20
11
Дай твоята оценка: