Ароматен царевичен хляб

АняАняНовак
22/01/2010
"Трябва по-често да си приготвяме ароматен царевичен хляб!"
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо27 280
  • Преглеждания за месеца187
  • Преглеждания за седмицата49
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява до 180°С.

Формата за печене се намазва с масло.

Пресяват се брашното, бакпулверът и солта. Прибавят се към царевичното брашно, настъргания кашкавал, малко от поправките нарязани на много ситно, те са за овкусяване, яйцата, млякото и зехтинът. Всичко се разбърква добре.

Сместа се изсипва във формата и се пече 45 мин. , докато клечка за зъби, забодена в центъра, излезе суха. Изважда се от формата и се оставя да изстине.

Поднася се с масло или яйчен пастет.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Георгиева
Магданоза защо се прибавя не ми е ясно?
1
1