Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Ароматен хляб с орехи

Ароматен хляб с орехи

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k968957
Ароматен хляб с орехи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Ореховите ядки и подправките придават уникален аромат на този хляб. Аромат, който дълго няма да забравите"

Необходими продукти

  • брашно от лимец - 150 г
  • пълнозърнесто брашно - 150 г
  • тиквени семки - 2 с.л.
  • сушени домати - 4 бр.
  • орехи - 3 с.л. счукани
  • овесено брашно - 4 с.л.
  • ленено брашно - 1 с.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • маслини - 10 бр. без костилки
  • зехтин - 3 с.л.
  • босилек - 1 щипка
  • сода - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • олио - ½ к.ч.
  • топла вода - 1/2 ч.ч. за омесване на тестото
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме всички брашна и ги пресяваме. Гасим содата в оцета.

Правим кладенче в пресятото брашно и в него изсипваме загасената сода. Нарязваме на ситно доматите, маслините и ги добавяме към брашното.

Слагаме орехите, кимиона, босилека, тиквените семки, накълцания на ситно чесън и мазнината. Разбъркваме и сипваме водата като замесваме тесто за питка.

В тава, намазана с мазнина оставяме питката и с вилица набождаме на няколко места.

Оставяме я за 20 минути. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: