Не е лошо да се промени от 2 хамсии на 2 кг.хамсии.Иначе е супер.
21.05.2020 20:09
фен на консервите
На автора на рецептата ще препоръчам да пита хората, който живеят до "Гьола". Никоя черноморска риба не се чисти преди да се маринова, първо стои 24-48 часа в морска сол, след, което се чисти, отделят се филенцата, престояват 12 часа в оцет и се реди в буркани с подправки по избор. А дядовците и бабите ни едно време направо са пълнели качетата с ред риба, ред сол без да я чистят и преди да я сложат на масата са я обезсолявали и подправяли.
26.11.2013 14:23
3
Фен на Аншоата
Хамсъ означава Аншоа в интерес на истината.
А в "Гьола", както го нарече, се въди хамсия,Г-н "Всезнайко" която е и суровината за Аншоа!
01.04.2013 14:49
3
1
pti
Между другото хамсия е турското име на сардината. А аншоата, макар и близка, е различна риба, която не се въди в гьола.
18.02.2012 08:41
2
2
pti
Митко, тези, които живеят до гьола Черно море по-добре да не пишат за аншоа, че и за риби въобще.
18.02.2012 08:30
1
1
димитър коларов
По-голяма глупост от това че аншоа е вид риба не бях чувал,аншоа е осолена в препечена сол риба и се приготвя от рибите хамсия или сардина.Този които е написал това ,явно живее много далеч от морето.
28.12.2011 16:11
7
1
1
мария
Аз понеже съм невежа с рибите, признавам си без бой ,та да питам от цаца става ли аншоа?Изачетох доста и установих,че от сардините се прави аншоа и миналата година стана чудесна,но сега разбирам,че и от хамсия става (не знам дали въобще сьм виждала такава даже),но според мен ще е нещо като цацата или тя е прекалено дребна? А това което пишеше е,че мариноването т.е. метода е аншоа ,може и да не съм права,но гърци така ми го обясниха и се получава от филенца сардина.
20.03.2015 05:14
Влади Владимиров
Преди повече от 30 години сам си приготвях аншоа почти по същия начин/без чушките, зехтина и чесъна/.
Много е ДОБРА
А в "Гьола", както го нарече, се въди хамсия,Г-н "Всезнайко" която е и суровината за Аншоа!
Много е ДОБРА