Мидите се слагат в тенджера до полувината (защото когато се отворят ще се напълне до горе)слагаш сол малко повече от лъжица и малко вино една чаша (бяло е най-добре)в момента който се отворят мидите огъня се спира (капак задължително) и се оставят така. Ако сложите девисил и една глава лук на 4 разрязана в началото стават убиец. Те си пускат сами сок който е достатъчно за каквот си поискате :)
15.08.2013 18:05
1
Irina
Също съм съгласна че мидите се слагат във ВРЯЩА вода един пръст. Освен това 2л. вода за соса е много. Става като супа с миди.
15.08.2013 17:34
2
Ростик
Съгласен съм с тото, че грешно да се варят миди в тенджера пълна с вода. Трябва да е на водна пара едвали не. Ако се варят във вода е възможно месото да стане жилаво.
30.06.2013 18:45
1
тото
ако някога сте виждали как се варят миди.............
Мидите се слагат в тенджера с вода наи-много един пръст.
По мой скромен съвет използвайте 1/2 ч.ч бира.А най- добре (оригинално от Созопол) 1ч.ч. морска вода.Ако напълните тенджерата с вода мидите няма да имат никакъв вкус.......
Мидите се слагат в тенджера с вода наи-много един пръст.
По мой скромен съвет използвайте 1/2 ч.ч бира.А най- добре (оригинално от Созопол) 1ч.ч. морска вода.Ако напълните тенджерата с вода мидите няма да имат никакъв вкус.......