Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Най голямата глупост която съм чел, каквото и да е месо ,се слага в морска сол 24 часа ,после 24 часа в вода като се сменя водата ,и след това я овалваш и сушиш на проветриво място.,
16.12.2023 19:30
5
1
1
Анонимен
Анонимен
Точно така браво.
31.10.2024 20:49
Анонимен
Анонимен
Пастърмата приготвена по този начин е най-вкусна . Благодаря за рецептата Efrosia !!!
24.12.2022 11:04
Нали
Нали
Това с течащата вода и на мен ми се стори много.
20.10.2022 11:40
2
Svetoslav Stoianov
Svetoslav Stoianov
Вече няколко поредни години правя пастърма по тази рецепта и винаги става много добре! Поздравления за автора!
13.01.2019 18:14
1
3
Ivo
Ivo
"4 часа в голям съд под течаща студена вода" Това е малоумно . това струва повече от купешка пастърма !
19.10.2016 18:35
67
16
Тодорка Спасова
Тодорка Спасова
Домашна пастърмица с червено винце - Класика.
19.10.2016 16:01
12
2
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Само виното липсва на снимката
23.09.2016 01:54
3
4
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Сухо и вкусно! Николай Хайтов не тръгвал без пастърмица за никъде.
04.06.2016 12:27
7
4
К К
К К
Приготвяла съм и е много вкусно!
17.05.2016 21:17
6
2
Илияна Димова
Илияна Димова
От телешко месо е голяма вкусотия
06.05.2016 08:58
5
2
Албена Асенова
Албена Асенова
Домашна си е най-вкусна.И по принцип си се прави от телешко месо.
06.05.2016 08:32
4
3
Monika Ivanova
Monika Ivanova
с телешко никога не съм пробвала, все ми се струва че ще е доста жилаво...
06.05.2016 07:46
2
9
гр ц 5
гр ц 5
4 часа ако е под течаща вода,ще ми изразходи 2 кубика вода :)
06.02.2016 17:23
35
5
Правя мезето от 15 години вече,става от
Правя мезето от 15 години вече,става от
Нарязани по избор парчета се отупват със сол(то месото в поема колкото трябва) завити във вестник и в съд(изтича доста вода) за 24 часа.Мият се и се овалват в смес :кимион,черен пипер ,чубрика и по желание червен пипер.Увиват се пак във вестник след 24 часа се закачат на проветриво място да съхнат.Най-късно на третия ден моя мъж започва да ги яде.Какви са тия 7-10 дни в сол то ще стане на подметка и бяло от солта...
04.02.2016 21:30
56
11
1
Анонимен
Анонимен
Точно така се прави
19.10.2022 16:22
1
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Никога не съм яла домашно приготвена пастърма и вероятно вкуса е мнооого различен.Много интересна рецепта.
10.01.2016 20:47
3
5