Начин на приготвяне
Накисваме хляба в прясното мляко. Измиваме телешкото месо, подсушаваме го и го нарязваме на парчета. Смиламе телешкото, хляба, магданоза и лука и замесваме кайма.
Яйцата се сваряват до твърдост. Обелват се и се срязват на две. От каймата оформяме 8 топчета. Във всяко топче правим вдлъбнатина и в нея поставяме по половин яйце с белтъка нагоре.
Загряваме маслото и запържваме брашното до златисто. Добавяме гювеча и разбъркваме енергично. Наливаме бялото вино и подправките и задушаваме на умерен огън 7-8 минути.
Изсипваме сместа в дълбока тава. Поставяме и телешките гнезда и печем около 35 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Преди поднасяне поръсваме с ситно нарязан магданоз и малко кашкавал по желание.
Коментари