Лястовичи гнезда

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921327686
Лястовичи гнезда1 / 2
30/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Уникално вкусна рецепта за ценители. Приготвя се бързо и има неустоим вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • хляб - 100 г бял
  • телешко месо - 800 г
  • лук - 2 глави
  • бяло вино - 250 мл
  • масло - 5 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • гювеч - 1 кутия консервиран
  • магданоз
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме хляба в прясното мляко. Измиваме телешкото месо, подсушаваме го и го нарязваме на парчета. Смиламе телешкото, хляба, магданоза и лука и замесваме кайма.

Яйцата се сваряват до твърдост. Обелват се и се срязват на две. От каймата оформяме 8 топчета. Във всяко топче правим вдлъбнатина и в нея поставяме по половин яйце с белтъка нагоре.

Загряваме маслото и запържваме брашното до златисто. Добавяме гювеча и разбъркваме енергично. Наливаме бялото вино и подправките и задушаваме на умерен огън 7-8 минути.

Изсипваме сместа в дълбока тава. Поставяме и телешките гнезда и печем около 35 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Преди поднасяне поръсваме с ситно нарязан магданоз и малко кашкавал по желание.

Рейтинг

4.4
517
410
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
Ще го направя дано да е хубаво.
18.11.2019 21:34
Възмутена
Възмутена
Що не обясните на Емо, че консервиран гювеч е стерилизирана смес от чушки, патладжани,бамя и домати, ами сте написали един куп глупости?
17.11.2015 19:26
9
3
Anilover
Anilover
Ани, лапаш ли банани :)
28.11.2013 14:33
7
4
Емо
Емо
Ани, що не си гледаш работата? Питам и не искам сарказма ти ...
25.11.2013 16:23
12
4
Ани
Ани
Консервирания гювеч го продават в аптеките, попитай там
19.11.2013 12:07
7
7
Емо
Емо
Какво е това "консервиран гювеч"? За първи път чувам такова нещо...
16.11.2013 15:31
2
8