Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Аз слагам 6 яйца на 1 литър мляко. Сместа разпределям в 10 стъклени чаши, в които предварително съм сипала по 1 супена лъжица карамел. Чашите си слагам в тава, в която има студена вода. Пека го на температура 120-130 градуса(по-скоро се изпарява водното съдържание) за 1 час и половина. Изваждам го от водата и когато изстине, го прибирам в хладилника. Студен е разкошен. Никога не става на шупли и все едно ядеш масло. Тъй като съпруга ми преди години ходеше в командировки за по цяла седмица по обекти, където живееше по квартири, често съм правила крем карамела в малки конфитюрени бурканчета. Още докато е топъл, веднага след като го извадя от фурната, затвярям бурканчетата. Така те се вакумират и могат да издържат по-дълго време.
16.10.2024 14:43
Анонимен
Анонимен
И, как...ще се изреже крем карамела с форма ли?
02.01.2024 15:23
Анонимен
Анонимен
15 яйца на 1 литър мляко ми се струва прекалено много
02.10.2022 00:51
2
sladushka
sladushka

15 яйца??? Сигурно има грешка - 5 ми се струват достатъчни???
09.04.2013 00:16
8
3