Начин на приготвяне
Необходима е тясна форма с размери 24х12 см. Хубаво е да по-малка, защото така десертът ще стане достатъчно висок.
Обелете и нарежете тиквата на малки кубчета, сварете я на пара. Охладете готовата тиква и добавете към нея сметаната със захарта, яйцата, млякото и индийското орехче, ванилията и джинджифила на прах. С пасатор разбийте до гладък крем.
Карамелизирайте захарта за карамела и я сипете в подготвената форма. Отгоре залейте с тиквения крем, като минете смесете през цедка. Печете крема за един час, но задължително на водна баня.
В зависимост от фурната може да се наложи и малко по-дълго печене - около час и половина.
Извадете крем карамела и след като се поохлади го приберете в хладилник - най-добре за 1 нощ.
На следващия ден внимателно минете отстрани с нож и обърнете в чиния.
Разбийте белтъците с помощта на телена бъркалка. Добавете захарта и сложете на умерен огън, като не спирате да бъркате докато кремът не стигне до 45 градуса, а захарта се разтопи напълно.
Свалете от огъня и разбийте с миксер до получаване на пухкав сняг, като добавите и ванилията.
Сипете меренга в пош със звездовиден накрайник и шприцовайте върху крем карамела. Обгорете отгоре с горелка за още по-хубав ефект.
Обгарянето е задължителна част от приготвяне на десерта, но ако нямате горелка, може да го пъхнете в силно сгорещена фурна за около 40 секунди.
Крем карамелът с тиква и целувчен меренг е готов.