Тази рецепта коментираха

Анонимен
Потребител#167180
Потребител#167180
Мммм....много обичам еклери!
05.04.2016 19:56
3
Езерка
Езерка
Над 44 години правя еклери:500 млл вода да заври с едно пакетче масло(125 гр),щипка сол и щипка лим.киселина.Приусилено бъркане се прибавя 200 гр брашно и когато започне тестото да се отделя от стените на съда се дръпва на страни.След като поизстине се прибавят едно по едно 5-6 яйца в зависимост от големината им,С помощта на лъжица оформяте еклерите на тава и печете при 200градуса без да отваряте.Кремът е най-обикновен.но много вкусен:1 л млеко ,нишесте ванилия,две чаени чаши захар и адна ванилия за аромат.Еклерите се пълнят като се цепват от страни.
07.03.2014 09:47
13
4
Катя
Катя
Последно,колко яйца са необходими?
29.09.2013 16:39
5
1
Нели
Нели
Благодаря за рецептата! Цялото ми семейство обожава еклери.Станаха перфектни, но към крема добавих и 2 ванилии.
24.02.2013 17:12
1
2
Лили
Лили
Обожавам еклери! При първа възможност ще опитам рецептата. Малко се притеснявам, защото досега не съм правила кремове с яйца, но изглажда лесно.Любопитно ми е колко еклери се получават от една доза (приблизително)
10.06.2012 11:40
g.dimitrova
g.dimitrova
супер са и са много лесни
09.06.2012 14:45
Ваня
Ваня
Чудесни еклери, вече няколко пъти ги правя .
Благодаря !
10.04.2012 07:37
1