Печени кюфтета от тиквички

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
29655761k
01/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"С чаша айрян или с халба бира - все ще се влюбите в тези разкошни печени кюфтета от тиквички"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. средни по размер
  • яйца - 2 бр.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • сирене - 150 г натрошено или извара
  • пресен лук - 3 стръка ситно нарязан /може и див лук/
  • зелен чесън - 1 стрък ситно нарязан
  • черен пипер
  • копър
  • сол
  • кашкавал - за поръсване
  • за соса
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • копър - 3 - 4 стръка
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките и ги подсушете, след което ги настържете на дребно ренде. Без да ги отцеждате, добавете към тях яйцата, скълцаните лук и чесън и разбъркайте.

Добавете царевичното брашно /първо около 150/, сиренето/изварата и подправките. Добре объркайте и при нужда добавете още от брашното.

Гребвайте от сместа с лъжица за сладолед и подреждайте кюфтетата в тава с хартия за печене.

Изпечете кюфтетата от тиквички в предварително загряна фурна до приятен загар. След това поръсете с настъргания кашкавал и върнете във фурната да се запече.

Тези кюфтенца може да поднесете с млечен сос, подправен с малко скълцан чесън и див лук или копър

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: