Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Заливки»Картофи по френски със заливка

Картофи по френски със заливка

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Картофи по френски със заливка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5-6
"Ето как никога няма да имаме тънка талия"

Необходими продукти

  • картофи - 2 кг
  • масло - 250 г краве
  • прясно мляко - 1 и 1/2 л
  • яйца - 2 броя
  • кашкавал
  • чесън
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете нарязаните на тънки филийки скилидки чесън в сгорещено масло до златисто.

Нарежете обелните картофи на много тънки филии и ги сложете в подмазнена тава с чесъна. Овкусете със сол и черен пипер.

Разбийте яйцата с млякото, добавете настъргания кашкавал и залейте картофите.

Изпечете картофи по френски със заливка в умерена фурна и ги поднесете направо с тавата.

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: