Картофени кюфтета с гъби

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър324
23/01/2013
"Ароматни зеленчукови кюфтенца, които ще се усладят на вегетарианци и не само "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 544
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • гъби - 200 г
  • яйца - 1 - 2 броя
  • сирене - 150 г
  • прясно мляко - малко, при нужда
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 2 - 3 с.л. скълцан
  • къри - 1/2 ч.л.
  • галета - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите и ги направете на пюре с малко мляко, масло и подправките.

Добавете яйцето, натрошеното сирене, магданоз и предварително ситно скълцаните и запържени за кратко в масло гъби.

Добавете още подправки, ако са нужни и сложете сместа за 15 минути в камерата.

След това с влажни ръце оформяйте кюфтета, овалвайте ги в галета и ги пускайте да се изпържат в сгорещено олио от двете страни. Работете внимателно, за да не се разпаднат.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар