Постни празнични бисквити

Дани МариноваДани МариноваНовак
24/12/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции50 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 033
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете чая със захарта и олиото, добавете 2 ч.ч. брашно, смесено със содата. Постепенно добавяйте останалото брашно, докато се получи меко и хомогенно тесто.

От тестото вземайте малки топченца и оформяйте сладки с диаметър 5-6 см. Подреждате ги в тава с хартия за печене. След това върху всяка сладка направете леки резкички с нож, за да не се нацепят при печене.

Друг вариант е да разточите тестото с дебелина 2 см и да изрежете желаните формички бисквити.

Изпечете бисквитите в умерено загряна фурна до златисто. Готовите бисквити може да покриете с глазура от шоколад или пудра захар, размита с малко мазнина и 1 ч.л. вода.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Люси
Люси
20.03.2013 18:57
да не забравите да сложите джинджифила (в рецептата е пропуснато), придава невероятен аромат, аз го настъргах от луковица, сложих доста повече от 1 л. но сладките са много вкусни!!
1
1