Лесно сиропирано руло

02/12/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваНовак3753322
"Сиропирано руло, което се приготвя изключително лесно, а е толкова вкусно, че направо да си оближеш пръстите "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо57 114
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари9 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 5 големи
  • бакпулвер - 1 прахче
  • ванилия - 2 прахчета
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - около 1 ч.ч.
  • компот - сокът на 1, по избор
  • сметана - 200 мл течна сладкарска
  • сладко - от малини, череши или вишни
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре яйцата със захарта и добавете към тях ванилиите и брашното с 1 бакпулвера. Така приготвеното пандишпаново тесто разпределете в правоъгълна тава, покрита с намазнена хартия за печене. Изпечете пандишпана до готовност и оставете блата да се охлади.

Разбийте сметаната до гъст крем. Сиропирайте блата със сока от компот, но не прекалявайте, за да не се разпадне рулото.

Намажете блата със сладко, отгоре малко разбита сметана и го навийте на руло, като отстранявате хартията при навиване.

Притиснете внимателно рулото с ръце. Поръсете го с пудра захар и го поднесете охладено. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 19
4 8
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Галя Русе
Галя Русе
13.09.2013 18:44
Това руло трябва да се навие на влажна кърпа и като сюрпира как ще се навие
3
0
Марчел
Марчел
17.07.2013 19:22
Блата се напуква когато е препечен.Трябва да се пече до леко порозовяване.А и когато се завие веднага във влажна кърпа не изсъхва а си остава мек и не се напуква.
3
0
мила
мила
16.07.2013 15:04
Като се изпече,хартията се отлепва и блатът се прехвърля върху кърпа,навива се заедно с кърпата и се оставя да изстине.После се отвива лекичко,кърпата се отстранява и се пълни с крем по желание.
3
2

Виж всички коментари или напиши такъв