Мързелив ориз с пиле

Вени
Вени
Новак
22/12/2010
"Това е то- накарайте мързеливия на работа, за да ви покаже как се прави най-вкусното пиле с ориз!"
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 019
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата52
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • пилешко месо - бутчета 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • олио - 1 с. л.
  • грах - консерва 300 г
  • чушки - 1 червена
  • моркови - 125 г
  • ориз - 2 ч. ч.
  • сол
  • черен пипер
  • подправки
  • вода - гореща 750 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двете глави лук се запържват в тиган и заедно с олиото се прехвърлят в тава.

Отгоре се изсипва граха, нарязаната чушка и морковите отцедени без вода. Добавя се ориза.

Подправя се със сол, черен пипер и по желание пилешки бульон. Можете да нарежете тънки колелца праз. Залива се с 3 чаши гореща вода.

Пилешките бутчета се посоляват или се подправят по желание и се нареждат най - отгоре. Тавата се покрива с алуминиево фолио.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 С за около 1 час и 30 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
violeta
violeta
03.09.2011 17:08
Не е ли малко 3 части вода за ориза. Нали е на 1 част ориз, 3 части вода, а в рецептата са 2 чаши ориз.
1
0
krasimir. deianov  @.abv . bg
krasimir. deianov @.abv . bg
20.07.2011 23:40
Супер много е готино, евала.
1
2
tanq
tanq
10.05.2011 10:54
2 ч. и 30 мин. не са ли прекалено много за ориз и пиле ?
1
0