Начин на приготвяне
Приготвя се марината като всички продукти се смесват добре в голяма купа. В нея се прибавят пилешки бутчета и се покриват (може да използвате найлонов плик, който добре да завържете и да го поставите в тава). Поставя се в хладилник за 12 - 24 часа.
Бутчетата се изваждат от маринатата, подсушават се и се запържват леко в олиото. Изваждат се и се маха мазнината, която се е отделила по желание.
Бутчетата се връщат и по желание могат да се запържат още 2-3 минути до златист цвят.
Прибавят се почистените и нарязани на едро зеленчуците и се запържват за 3-4 минути. Прибавят се 3 с.л. от прецедената марината към ястието.
Покрива се с капак и огънят се намалява до минимум. Ястието се задушава 30 минути.
Коментари