Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Икономична пилешка супа

Икономична пилешка супа

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Икономична пилешка супа2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5
"Практичните домакини знаят как да приготвят вкусна гозба с минимум продукти"

Необходими продукти

  • пилешки крилца - 1 тарелка
  • моркови - 2 - 3 броя
  • картофи - 2 - 3 броя
  • фиде - 2 щепи
  • черен пипер - 10 зрънца
  • сол
  • бял пипер - 3 шипки
  • прясно мляко - 150 мл
  • яйца - 1 брой
  • магданоз - 2 - 3 с.л. накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете морковите и картофите и ги нарежете едро. Сипете ги в тенджерата под налягане, добавете пилешките крилца, зърна черен пипер и стръкчета пресен магданоз.

Затворете тенджерата и сложете супата да се вари за около 30 минути след завъртането на винтила.

След това охладете тенджерата, отворете и прецедете бульона в друга тенджера. Обезкостете пилешките крилца и сипете късчетата месо в бульона.

Картофите и морковите нарежете по-дребно, добавете към супата и я сложете да заври. Прибавете фидето, сол на вкус и бял пипер.

След 5-10 минути снемете от котлона. Застройте икономичната пилешка супа с разбитото с прясното мляко яйце. Подправете с пресен магданоз и поднесете с 1 люта чушка на порция.

Рейтинг

4.2
51
44
30
20
10
Дай твоята оценка: