Говеждо, задушено по унгарски

А. Борисова
А. Борисова
Новак
28/08/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 389
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете парче говеждо младо месо, подходящо за задушено. Посолете го и го поръсете с черен пипер, като шпиковайте и с разполовени скилидки чесън.

Загрейте мазнината в подходящ съд и запържете говеждото равномерно от всички страни. Щом се зачерви от всички страни, добавете нарязания лук към него. Оставете леко да се запържи и добавете дафиновите листа, бахара, зърната черен пипер и долейте водата.

Започнете да задушвате говеждото, като от време на време доливайте вода. Щом омекне, извадете месото в чиния и го нарежете на филийки. Прецедете соса от съда и го разбъркайте с киселото и прясното мляко. Залейте говеждото задушено по унгарски с така приготвения сос. Поднесете като гарнитура картофено пюре.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар