Манджата на баба

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Манджата на баба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • хляб
  • сирене
  • олио
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Няма точни пропорции за продуктите. Всичко се слага в зависимост от предпочитанията и вкуса. Хлябът се нарязва на кубчета. В дълбока купа се слага ред хлебни кубчета, поръсва се с натрошено сирене, пак хляб, пак сирене и така до свършване на продуктите.

Отгоре се поръсва само сирене. Олиото се загрява и в него леко се запържва червения пипер - да замирише приятно. Полива се с лъжица върху сиренето. В съда, в който е запържвано олиото се сипва вода, посолява се на вкус и след като кипне с лъжица се полива попарата (хлебните хапки не трябва да плуват). След това се похлупва с капак и се оставя 10-15 минути да омекнат хапките.

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Dark
Dark
Казва се попара и е по - вкусно с масло запържено с червен пипер.
21.10.2013 16:26
1
перфектна готвачка
перфектна готвачка
с една забележка към рецептата.във водата се слага малко лимонена киселина/лимонтозо/
20.10.2013 16:15
1
Summertime Sadness
Summertime Sadness
СЛАГА СЕ 1/4 ДАФИНОВ ЛИСТ И ТОГАВА СЕ ЗАПАРВА
19.10.2013 16:58
донор
донор
но с препечени филийки
18.10.2013 21:45
Summertime Sadness
Summertime Sadness
Това е любимата ми закуска,и досега като се сетя си правя една голяма купа
17.10.2013 20:06
1
жанет гарова
жанет гарова
Хахаха. Дядо всяка сутрин закусваше с това, но слагаше и кромид.
Викахме му попара.
17.10.2013 12:14