Месо с картофи в тенджера под налягане

26/08/2012
"С помощта на тенджерата под налягане бързо и лесно ще сготвите вкусна гозба с месо и картофи "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо22 177
  • Преглеждания за месеца473
  • Преглеждания за седмицата109
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки и обелете и нарежете картофите на по-дебелички кръгчета.

Сипете малко мазнина в тенджерата под налягане. Подредете ред картофи, подправки, ред нарязани кръгчета лук и отгоре месото. Отново поръсете с малко подправки и добавете нарязания морков. Отгоре подредете останалия лук и пласт картофи.

Отново поръсете с малко подправки и натрошете бульончето. Долейте останалото олио, топлата вода и виното. Затворете тенджерата и сложете на загрят котлон. Щом винтилът се завърти, намалете котлона и оставете да се готви за 45 минути.

След това оставете тенджерата да изстине или я облейте със студена вода продължително време. Отворете я и сипете месото с картофи в дълбоки чинии. Сипвайте внимателно, за да запазите цялостта на картофите. По желание може да добавите и други зеленчуци.

Рейтинг

5 3
4 3
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар