Ezine.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Гюзлеми по капански

Гюзлеми по капански

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Гюзлеми по капански
Снимка: Лидия - Гери
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Гюзлеми, каквито не сте опитвали досега"

Необходими продукти

  • за тестото
  • брашно - 1 кг бяло
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • яйца - 2 бр.
  • за плънката
  • сирене - 500 г
  • яйца - 6 бр.
  • масло - 3 с.л.
  • мас - за сача
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и оформете кладенче в него. Вътре сипете солта, яйцата, млякото, оцета, водата и олиото. Замесете еластично гладко тесто и го оставете да се почине за около 30 минути.

След това го разделете на 10 топки и от всяка една разточете кора.

Ръсете всяка кора с приготвената плънка, след което сгъвайте корите на плик.

Печете върху сгорещен и намазан с мас сач. По желание поднесете гюзлемите полети с горещо прясно мляко.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: