Картофено пюре с целина и ряпа

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
126
146
22/08/2012
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 066
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените и нарязани целина и ряпа се бланшират за 10 минути в подсолена вода.

След това се задушават до пълно омекване в сгорещена мазнина, като се добавя и малко бульон от задушаването.

Сварете и обелете картофите. Добавете към тях задушените целина и ряпа, подправките на вкус, сметаната/прясното мляко и мекото масло.

Намачкайте или пасирайте всичко много добре. Така приготвеното картофено пюре с целина поднесете като гарнитура към различни меса.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар