Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко по шотландски

Телешко по шотландски

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Телешко по шотландски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Надявайте шотландската поличка, пардон, готварската престилка и да почваме - това телешко няма да се приготви само"

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • ориз - 200 г
  • масло - 125 г
  • бяло вино - 400 мл
  • грах - 1 буркан
  • лук - 6 глави, неголеми
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на колелца и го задушете до златисто в разтопеното масло в подходящ съд.

Добавете нарязаното на парчета телешко, запържете и него и долейте виното. задушете така за 1 час.

Прибавете ориза с 200 мл гореща вода. Оставете да се вари за около 15 минути, след което сипете граха и гответе ястието, докато всички продукти омекнат.

Овкусете със сол.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: